Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros nyúlcomb újkrumplival recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db hátsó comb
150 ml olaj
3 ek mustár(lehet dijoni)
só,
bors
16 szem mandarin nagyságú (vagy picit nagyobb) újkrumpli

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra. . A mustárt kis tálba tesszük és habverővel folyamatosan keverve hozzácsorgatjuk az olajat. Sózzuk, borsozzuk.
A megmosott combokat több helyen késsel megszurkáljuk, enyhén besózzuk és meghintjük frissen őrölt fekete borssal. A húsokat alaposan bekenjük a mustáros páccal és vékonyan kiolajozott tepsire helyezzük.
Az újkrumplit megmossuk és ledörzsöljük a vékony héját. Szárazra töröljük, kevés olajba forgatjuk, sózzuk és a húsok mellé helyezzük a tepsire. A tepsit bedugjuk az előmelegített sütőbe, öt perc elteltével 50 ml vízzel megspricceljük a nyúlcombok tetejét. Öt percenként a tepsi aljában összegyűlő lével meglocsoljuk a húsokat. A krumplikat is időnként megforgatjuk. Aranyszínűre sütjük a nyúlcombokat (körülbelül 35 perc alatt).
Addigra tuti a krumpli is megsül.

Tanácsok:
Helyzettől függően a húst lehet egy tányéron pácolódni hagyni mielőtt a tepsibe tennénk 1-2 órát. Ilyenkor ezzel a visszamaradt lével együtt tesszük a tepsibe.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros töltött pecsenye » Natúr szelet újkrumplival » Mustáros hagymás tarja » Mustáros tepsis csirkemell
» Mustáros sertés szelet » Hagymás mustáros tarja » Mustáros-tejfölös csirke » Mustáros tonhal
» Uborkás mustáros csirke » Mustáros csirkemellek » Mustáros, mézes csirkecomb » Majoránnás nyúlcomb
» Mustáros csirkecomb » Mustáros csirke » Mustáros apróhús » Vadas nyúlcombok knédlivel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.