Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros szelet hagymával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 kicsontozott sertéstarja szelet,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint törött fekete bors és só.

A tetejére:
1 evőkanál olaj és 2 nagy fej vöröshagyma.

A díszítéshez: 2 evőkanál felkockázott marinált paradicsompaprika.

Elkészítés:
Előző nap a húst kiveregetjük. A mustárba belekeverjük az olajat, a zúzott fokhagymát,a sót, és a borsot, majd a húst bekenjük a mustáros keverékkel. Egymásra rakjuk a szeleteket, fóliával befedjük és a hűtőbe rakjuk. Másnap a hússzeleteket teflonozott serpenyőben erős lángon előbb az egyik, majd a másik oldalát megsütjük. A serpenyőből kivéve melegen tartjuk.Közben a meghámozott hagymát karikára vágjuk, és a hús zaftjában erős lángon megpirítjuk. Tálaláskor a hús tetejére halmozzuk a hagymát, kevés marinált paradicsompaprika-kockával meghintjük, és tetszés szerinti körettel kínáljuk. Ezt a mustáros keverékkel megkent húst időnként ki is szoktam rántani. Nagyon pikáns így a rántotthús.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tereza szelet » Csokis finom szelet » Twix szelet » Isteni szeletek
» Diós-habos szeletek » Barackos túrószelet » Mustáros kéregben sült hal » Marika szelet
» Bölény szelet » Cappuccino szelet » Mustáros sertéscomb » Sport szelet könnyedén
» Kati szelet » Mustáros csirkecomb » Sertésszelet almával » Kinderszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.