| Mustáros-szezámos pogácsa receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg liszt 1 tk sütőpor 3 dkg vaj 1 ek magos mustár 6 dkg reszelt sajt 2 ek tej 2 ek szezámmag (tetejére) Elkészítés: Rugalmas tésztát gyúrunk a hozzávalókból, a tejet apránként adjuk hozzá. Kinyújtjuk, 16 pogácsát szaggatunk belőle. Tetejét megkenjük tejjel és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben, forró gőzben (egy tepsiben vizet teszünk a sütőbe) aranybarnára sütjük. Tanácsok: Nekem több tej kellett, sót is tettem bele. 12 gombócot formáztam a tésztából, kicsit ellapítottam. Vízzel kentem a tetejét és beleforgattam az előzőleg megpirított szezámba. Májas zöldségleves "körete". DODICA legényfogó leveséhez hasonló. A receptet beküldte: spatifillum Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |