Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros-szezámos pogácsa recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
3 dkg vaj
1 ek magos mustár
6 dkg reszelt sajt
2 ek tej
2 ek szezámmag (tetejére)

Elkészítés:
Rugalmas tésztát gyúrunk a hozzávalókból, a tejet apránként adjuk hozzá. Kinyújtjuk, 16 pogácsát szaggatunk belőle. Tetejét megkenjük tejjel és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben, forró gőzben (egy tepsiben vizet teszünk a sütőbe) aranybarnára sütjük.

Tanácsok:
Nekem több tej kellett, sót is tettem bele. 12 gombócot formáztam a tésztából, kicsit ellapítottam. Vízzel kentem a tetejét és beleforgattam az előzőleg megpirított szezámba.
Májas zöldségleves "körete".
DODICA legényfogó leveséhez hasonló.


A receptet beküldte: spatifillum


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökmagos pogácsa » Sajtos pogácsa Erzsi módra » Fűszeres pogácsa » Sajtos pogácsa II
» Burgonya pogácsa » Grízes pogácsa » Boszorkány pogácsa » Köményes-túrós pogácsa
» Újhagymás tonhal pogácsa » Mexikói-chilis pogácsa » Grillezett húspogácsa » Csicsóka pogácsa
» Parmezános burgonyapogácsa » Porhanyós pogácsa » Recept nélküli pogácsa "5" » Egyszerű pogácsa 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.