| Muszaka burgonyapéppel receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg burgonya 2 tojás 4 kanál olaj 2 kanál liszt 1/2kg darált sertés hős 1 kis doboz(70g)sűritett paradicsom 1 kanál margarin 1 kanál zsir só Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk,negyedekre vágjuk,kis sóval és 2 pohár vizzel puhára főzzük,forrón kikeverjük,ha langyosra hűlt,hozzá keverjük az olajat ,a felvert tojást és a lisztet Mig a burgonya hűl,a darált húst a zsirban megpiritjuk és feltöltjük 1 pohár forró vizzel,lefedve főzzük ,mig zsirjáig sül, Túzálló edényt kikenünk a margarinnal,legalul tesszük a burgonyapép felét,rá a húst és betakarjuk a többi burgonyával,a tetejére rá kenjük egy olajos kanál segitségével a süritett paradicsomot,azután sütőben pirosra sütjük. Tanácsok: Nem muszáj paradicsomot tenni a tetejére,de akkor 1 kanál margarint kell rákenni, Savanyú káposztát adunk mellé. Hidegen is fenséges. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Germana Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |