Tutireceptek.hu fejléc

Nagyanyám narancstortája recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához: 8 db. tojás, 10 dkg. vaj, 30 dkg. vaníliás cukor,fél vanília rúd, 30 dkg. liszt.A krémhez: 5 dl. tejszín, 25 dkg.porcukor, 6 db narancs reszelt héja, fél rúd összetört vanília,

Elkészítés:
Fél rúd vaníliát összetörünk és a 30 dkg. cukorhoz keverjük, amihez hozzáadjuk a feltört tojások felvert sárgáját és az olvasztott vajat. Az egészet alaposan átdolgozzuk, majd hozzátesszük a tojások keményre felvert habját és a lisztet is.Összekeverjük, ellapítjuk és kikent meglisztezett tepsiben kb. egy óra alatt készre sütjük. Ha kész teljes lehűlésig a tepsiben hagyjuk, majd kivéve 4-5 levélre vágjuk. Közben elkészítjük a krémet. Egy kevés porcukrot, tejhabot, és narancshéjat félre teszünk. A vanília rúd másik felét szintén összetörjük és a porcukorral, valamint a narancsok finoman lereszelt héjával összekeverjük. Habosra keverjük a tejszínt és közben óvatosan hozzápergetjük a cukrozott keveréket.Ha kész a tésztalapokat megkenjük a habbal. A torta tetejét a visszamaradó habbal kenjük be. Hűtőben tároljuk, hogy a kinálás előtt a krémek állaga megmaradjon.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi narancstortája » Nagyanyám krumplis kenyere » Citromos holdacska » Diós répatorta másként
» Hó kenyér » Darázsfészek(Kata-féle) » Házicsoki » Zöldséges sertésragu
» Forró almás álom » Mandulás mézes » Túrófánk tünkány módra » Joghurtos kekszes
» Almás fonatok » Csokoládés muffin » Amerikai répatorta » Kevert almás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.