Tutireceptek.hu fejléc

Nagyon puha mézes kalács recept

Kategória:


Hozzávalók:
9 evőkanál kristálycukor
2 egész tojás + 2 tojás sárgája
1 mokkáskanál fahéj
7 dkg zsír
7 dkg vaj
2 kanál tejföl
9 evőkanál méz
fél evőkanál szódabikarbóna
60 dkg liszt

Elkészítés:
A cukrot, a tojásokat, a fahéjat, a
zsírt, a vajat és a tejfölt egy tálban
összekavarom. A szódabikarbónát
a mézzel felforralom, majd a
masszához öntöm, és belerakom a
lisztet, összedolgozom. Pár órára
hűtőbe teszem, akkor könnyebb
vele dolgozni, de volt már, hogy
idő hiányában azonnal nyújtottam
és sütöttem. Nagyon pici lisztet
szoktam szórni a nyújtódeszkára,
mielőtt kinyújtom, nem igényli a
tészta, de én parás vagyok, tehát
lisztezek. Félujjnyira nyújtom,
kiszaggatom. Előmelegített
sütőben, kb. 160-180 fokon pár
perc alatt világosra sütöm, ne
barnuljon meg nagyon, mert akkor
nem marad puha. Különféle
alakzatokat szoktunk kiszaggatni,
amit pedig a fenyőfára szeretnénk
tenni, abba hurkapálcikával
szúrunk egy lyukat, hogy később át
tudjuk rajta fűzni a cérnát.
Díszítéshez 1 tojásfehérjét szoktam
elkeverni annyi porcukorral, hogy
folyós, szép fehér masszát kapjak.
Pár óra alatt megszárad.

Tanácsok:
-

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: bebe199


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors kalács » Kakaós kalács (finom;) » Mézes parfé » Kürtőskalács :)
» Mézes massza husira » Mézes figurák karácsonyra. » Mézes-mustáros csirkemell » Fonott, töltött kalács
» Gyömbéres mézeskalács » Mézes, mustáros saláta » Almás pite /nagyon finom/! » Azonnal ehető mézeskalács
» Almás-diós-fahéjas kalács » Mézes sertéskaraj » Mézes, sajtos ham and eggs » Hamis mézes puszedli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.