Tutireceptek.hu fejléc

Narancsbefőtt recept

Kategória:


Hozzávalók:
1kg narancs
1kg cukor

Elkészítés:
Az egészen ép narancsokat jól megmossuk és megszurkáljuk.Nagy uburkásüvegekben 4 napig áztatjuk úgy hogy a vizet mindennap cseréljük.A cukorból 2.5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk.A szeletekre vágott,magjától megtisztított narancsot a sziruphoz adjuk,és addig főzzük amíg az oldat telljesen besűrűsödik.kb 30-40 perc.Ekkor a narancsszeleteket a sziruppal együtt szélesszájú üvegekbe rakjuk lekötjük és szárazdunsztba tesszük.Csak 2 hónap múlva bontjuk ki ,amikor kocsonyásodni kezd.


A receptet beküldte: ronka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres körtelekvár » Fügelekvár » Gyömbéres sárgabarackdzsem » Hamis ananász befőtt
» Pityókás fügedzsem » Sárgabaracklekvár » Rumos szilva nyersen » Bodzadzsem 2.
» Kókuszos szederlekvár » Az én hagyma-csatnim » Citrom lekvár » Fenyörügy méz
» Szilvalekvár » Diabetikus ribizli lekvár » Füge dzsem » Birsalmakompót frissen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.