Tutireceptek.hu fejléc

Narancsíz recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg narancs héja
1 kg alma
25 dkg cukor


Elkészítés:
A cukrot kevés vízzel felfőzöm.
A vékonyan lehámozott narancshéjat enyhén sós vízben puhára főzöm, majd hidegvízzel leöblítem, leszűröm, kockákra vágom.
Az almát meghámozom, és a narancs kifacsart levével valamint a cukros vízzel felfőzöm. Ha nem fő szét az alma, akkor botmixerrel pürésítem.
Hozzáadom a kockára vágott narancshéjat, még 5 percig főzöm, majd kis üvegekbe adagolom és szárazdunsztban hagyom kihűlni.


A receptet beküldte: Hmv.

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos szederlekvár » Rumos gyümölcsök » Málna lekvár » Banánlekvár
» Birsalmasajt » Eper rebarbara lekvár » Diabetikus ribizli lekvár » Szederlekvár
» Rumos szilva » Cukor nélküli lekvár » Ananászbefőtt tökből » Csipkebogyó lekvár
» Csipkebogyó befőtt » Banános sárgabarack dzsem » Egres-banán befőtt » Gyömbéres sárgabarackdzsem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.