Tutireceptek.hu fejléc

Narancskehely recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db narancs
1/2 dl rum
3 tojás
5 dkg mazsola
15 dkg porcukor
2 dl tej
vanília
tejszínhab
mandula

Elkészítés:
A narancsot jól megmossuk és megtöröljük.
A narancsok egyharmadát levágjuk úgy hogy a nagyobbik kétharmad rész szép kehelyforma legyen.A narancs belét kiskanállal kiszedjük és áttörjük.
A tojásokat elkeverjük a porcukorral egy darabka vaníliát teszünk bele és 2 dl tejjel feleresztve kis lángon sűrűre főzzük.Amikor kihűlt belekeverjük
a rumba áztatott mazsolát a narancs átszűrt levét,majd a krémmel megtöltjük a narancshéjakat.
Hűtőbe tesszük.Tálaláskor cukrozott tejszínhabbal ás hámozot vágott mandulával díszítjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szultán tekercs » Diótorta rumos-diós krémmel » Jeges rebarbara-bomba » Pikáns gesztenyetorta
» Marcipános-túrós püspökkenyér » Lászlókenyér(Vaszilopita) » Rumos-meggyes-pudingos » Fordított ananász torta
» Édes kiflifelfújt » Hókifli Jennytől » Kakaós krémes kalács » Csokitorta sütés nélkül
» Zabpehelygolyók » Csokoládés gesztenyecsúcs » Keksz kocka » Zabpelyhes-áfonyás keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.