Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
• 4 db csirkecomb (de lehet csirkemellfilé is, vagy a kettő vegyesen)
• 3 dl tejszín
• 1 dl narancslé
• 1 evőkanál mustár
• szárnyas fűszerkeverék
• só
• pici olaj

Elkészítés:
A csirkecombokat vagy egészben, vagy az alsó- illetve felsőcombra elvágva befűszerezzük. A tepsibe nagyon kevés étolajat öntünk, a húst belehelyezzük. A tejszínt, a narancslevet és a mustárt összekeverjük, jó alaposan eldolgozzuk benne a mustárt, majd a húsra öntjük. Fólia alatt kb. egy órát sütjük, majd a fóliát levéve aranybarnára sütjük, közben többször meglocsoljuk a húst a szafttal. Leginkább párolt rizs vagy rizi-bizi illik hozzá.

Tanácsok:
Megjegyzés:
Nagyon pikáns íze lesz a csirkének a szaftnak köszönhetően. Elkészítése egyszerű, de mégis különleges étel.
A mártás ne legyen túl híg, mert akkor sülés után is úszni fog benne!


A receptet beküldte: Tomka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörben sült csirkecomb 2 » Duplahagymás csirkecomb » Sült csirke colával » Csirkemájjal töltött cékla
» Gyümölcsös csirkemell » Csirke anyós módra » Citromos csirkebecsinált » Sajtos csirketorta
» Zöldborsós csirkeragu » Csirkés padlizsánleves » Csirkemáj rolád » Sörös csirkemell
» Kefíres rántott csirke » Narancsos paradicsomleves » Gombás csirke » Tejfölös csirkepaprikás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.