Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos jégkása recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
4 személyre:
5 dl frissen facsart narancslé,
4 ek. tokaji aszú,
4 ek. CANDEREL édesítőpor,
2 ek. citromlé,
1/2 narancs reszelt héja,
1 narancs a díszítéshez

Elkészítés:
A narancslevet elkeverjük a tokaji aszúval és a CANDEREL édesítőporral. Hozzáadjuk a citromlevet és narancshéjat, és a keveréket fagylaltgépbe vagy lapos tálba öntjük. A fagylaltgépet a használati utasítás szerint bekapcsoljuk, és megfagyasztjuk a keveréket. A tálat betesszük a mélyhűtőbe, és sűrűn megkeverve (így nem fagy egy darabbá) kásásra fagyasztjuk. Ha nem elég kásás, a masszát botmixerrel összetörjük. A narancsot megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és a szeleteket elfelezzük. A kását szétosztjuk a poharakba, a narancsgerezddel díszítjük, és tálaljuk.

Tanácsok:
Sorbet
A sorbet (ejtsd: szörbet) gyümölcsből készített jégkása. Két főfogás között, vagy a főétkezés végén illik felszolgálni, mert segíti az emésztést, és megnyugtatja a gyomrot.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 104 kcal
Szénhidráttartalom: 8,7g gramm

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos tiramisu torta » Narancsos mandulatorta » Narancsos karottakrémleves » Narancsos kacsamell
» Citromos-narancsos tea » Narancsos túrótorta » Narancsos túrókrém » Csokoládés narancsos rolád
» Narancsos krémes » Narancsos sárgarépaleves » Narancsos, gombás kacsa » Narancsos műzli I.
» Mézes narancsos puncs » Narancsos cookie » Narancsos bodzaszörp » Narancsos szarvasszeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.