Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos paradicsomleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 dl paradicsomlé,
6 dl narancslé,
2 evőkanál olívaolaj,
1 csapott evőkanál étkezési keményítő,
2 narancs,
2 mogyoróhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kis darab gyömbér,
só,
bors,
néhány bazsalikomlevél

Elkészítés:
A megtisztított mogyoróhagymát apróra vágjuk, és kevés felhevített olajon puhára pároljuk. Az étkezési keményítőt kevés paradicsomlével simára keverjük. A többit a narancslével együtt a hagymára öntjük, és felforraljuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a keményítőt, egyet forralunk rajta, és a levest sóval, borssal ízesítjük. Egy másik edényben felhevített olajon megpirítjuk az áttört fokhagymát, hozzákeverjük a meghámozott, apróra vágott gyömbért, és együtt pároljuk a fokhagymával. A narancsot forró víz alatt alaposan megsikáljuk, és a héjából vékony csíkokat vágunk. A gyümölcsöt meghámozzuk, a fehér részét eltávolítjuk, és éles késsel kiszedjük a gyümölcshúst a gerezdekből. Összevágjuk, és a levével együtt a levesbe tesszük. A levest felforrósítjuk, és tálkákba merjük. A tetejét apróra vágott bazsalikommal, és narancshéj csíkokkal díszítve tálaljuk.

Tanácsok:
Nyári szezonban frissen turmixolt lédús paradicsomból készítsük a levest. A paradicsomleves más variációkban, gyümölccsel, sajttal is nagyon ízletes.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos linzerkoszorú » Narancsos gyűrűk » Narancsos csokitorta » Könnyű paradicsomleves
» Narancsos műzli I. » Narancsos mákos » Narancsos tiramisu torta » Narancsos kávé puncs
» Narancsos csirke » Narancsos jégpuncs » Narancsos grízpuding » Narancsos bodzaszörp
» Finom paradicsomleves » Narancsos joghurtital » Egyszerű paradicsomleves » Tárkonyos-narancsos malac


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.