Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos tortácska zöldtea moussal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (7 személyre)
A piskótához:
112 g vaj
225 g porcukor
20 g vaníliás cukor
4 db narancs héja
3 db egésztojás
300 g liszt
8 g sütőpor
1 csipet só
100 ml tej

A piskóta öntetéhez:
110 g vaj
150 g cukor
8 ml narancslé
1 db narancs héja
4 ml szerint barnarum

A zöldtea mousshoz:
87 g zöldtea levél
175 g cukor
700 ml víz
3 db citrom leve
350 g tejszínhab

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
Először elkészítjük a zöldtea mousst. A zöldteát, cukrot, vizet egy edénybe tesszük, és addíg forraljuk, míg el nem forr a víz róla annyira, hogy nem áll rajta, csak a zöldtealevelek rartják azt. Ezt követően belefacsarjuk a citrom levét. Ha ezzel megvagyunk, leszűrjük a tealevélről a folyadékot, és lehűtjük. A tealevelekre már nem lesz szükség. Ennek így magában nem lesz túl kellemes illata, ne lepődjön meg senki.
Ha a szirup kihűlt, keverjük össze a tejszínhabbal, és tegyük hűtőbe, amíg a sütemény elkészül.
Elektromos habverővel habosítsuk ki a vajat és a porcukrot, tegyük bele a vaníliás cukrot és a narancshéjat. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat állandó habosítás mellett.
Egy tálba szitáljuk le a lisztet, keverjük el benne a sütőport, a sót, majd a tejjel felváltva adagoljuk az egészet a porcukros-vajas masszához, állandó habosítás mellett.
Öntsük az így kapott masszát kivajazott kerek tortaformácskákba. 180 C-os előmelegített sütőben kb 15-20 percen át sütjük, amíg nem ragad rá a villára szurkáláskor.
Amíg a tészta sül, megcsinálhatjuk az öntetet. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukrot és a narancslevet. Addig melegítsük állandó keverés mellett, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne. Ezután hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre, és adjuk hozzá a rumot.
Ha a tortácskák kisültek, hagyjuk hűlni őket a formában. Fordítsuk ki őket a formából, legalább kétszer kenjük le vastagon a még meleg öntettel mindegyik tortácskát.
A tálalás következik. A közepükbe evőkanállal halmokat teszünk a zöldtea moussból, és narancskarikával díszítve tálaljuk, a maradék öntettel díszíthetjük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos-narancsos szelet » Narancsos puding » Narancsos duna-hullám » Narancsos grízpuding
» Narancsos cookie » Narancsos csirkemáj » Narancsos-rumos palacsinta » Narancsos szívecskék
» Tárkonyos-narancsos malac » Narancsos kuglóf » Narancsos lazac » Narancsos csokis mousse
» Narancsos barack bólé » Narancsos túrós rétes » Narancsos tiramisu torta » Narancsos müzli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.