Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos vörösáfonyás "pogácsa" recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
12,5 dkg liszt
1 evőkanál sütőpor
csipet só
5 dkg cukor
5 dkg hideg vaj
1 közepes narancs leve
fél narancs reszelt héja
egy nagy marék vörös áfonya

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200C-ra. Összekeverem a lisztet, a sütőport, sót, cukrot. Hozzáadom a kockákra vágott hideg vajat és kézzel összedolgozom, hogy morzsás állagú legyen.
Ekkor belekeverem az áfonyát és reszelt narancshéjat, majd a narancs levét (annyi levet,
hogy szilárd tészta állagú masszát kapjak). A masszából hat egyforma golyót formálok, amelyeket picit meglapítva egy kivajazott, kilisztezett sütőlapra helyezek. Kb. 12 perc alatt sül meg. 6 db lesz.

Tanácsok:
Ez a süti angolul a scones névre hallgat, aminek nincs igazából magyar megfelelője. Leginkább reggelire, vagy uzsonnára fogyasztják ezt az omlós, pogácsa szerű sütit, egy bögre tejeskávé, vagy tea társaságában.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos kuglóf » Narancsos finomság » Narancsos holdak » Narancsos töltött keksz
» Narancsos flip » Karin narancsos piskótája » Narancsos jégkása » Narancsos jégpuncs
» Narancsos limonádé » Narancsos mandulatorta » Narancsos-tejszínes torta » Mákos-narancsos zserbó
» Narancsos pulyka » Narancsos karottakrémleves » Tárkonyos-narancsos malac » Narancsos csokoládé álom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.