Tutireceptek.hu fejléc

Narancsvirág marcipánbonbon recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg marcipán,
1/2 dl narancslikőr,
10 dkg porcukor,
10 dkg cukrozott narancshéj,
25 dkg kristálycukor,
1 g narancsszínű színezékpor.

A karamell:
30 dkg cukor,
1 dl víz,
2 evőkanál méz.

Elkészítés:
A marcipánt a finomra darált narancshéjjal, a porcukorral, a narancslikőrrel és a színezékkel jól összegyúrjuk, és porcukorral meghintett lapon, mintegy egy centiméter vastagságúra kinyújtjuk, majd 2 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A Narancsvirág marcipánbonbon úgy az igazi, ha a marcipánkarikák tetejére, virágmintára kiszúrt, cukorban eltett narancshéj kerül, amit kristálycukorral főzött, karamellbe mártunk. Ehhez megadjuk a karamell receptjét is. A cukrot és a vizet nyeles edénybe tesszük, s amikor forr, vizes ecsettel körbemossuk, hogy az odatapadt cukor is maradéktalanul az oldatba kerüljön. Teaszűrővel leszedjük a habját, hozzáadjuk a mézet, és addig főzzük, amíg a főzet el nem éri a töréspróbát. Ez sem átléphetetlen akadály. Fakanállal mintát veszünk a cukorból, hideg vízbe csurgatjuk, és ha ott a kezünkkel megtapintva a cukor nem hajlik, hanem törik, akkor jó.

Tanácsok:
amikor a mézet a cukorhoz hozzáadtuk, már nem szabad kevergetni, mert a karamell könnyen kikristályosodik.

Az egész csak látszatra bonyolult, s a végeredmény a kitartó háziasszonyt igazolja.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos álom pohárkrém » Gesztenyés hajócska » Amaretti » Joghurtos baracktorta
» Sütőtökös süti » Ananászos habos rizs » Szultánkenyér » Ananász tál
» Belga csokitorta » Gyümölcssaláta (kb. 2 adag) » Gesztenyés kosarak » Limoncellós tiramisu
» Andi rumos-diós golyója » Aranyfánk burgonyából » Csoki darabos püspökkenyér » Diós szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.