| Narancsvirág marcipánbonbon receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg marcipán, 1/2 dl narancslikőr, 10 dkg porcukor, 10 dkg cukrozott narancshéj, 25 dkg kristálycukor, 1 g narancsszínű színezékpor. A karamell: 30 dkg cukor, 1 dl víz, 2 evőkanál méz. Elkészítés: A marcipánt a finomra darált narancshéjjal, a porcukorral, a narancslikőrrel és a színezékkel jól összegyúrjuk, és porcukorral meghintett lapon, mintegy egy centiméter vastagságúra kinyújtjuk, majd 2 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A Narancsvirág marcipánbonbon úgy az igazi, ha a marcipánkarikák tetejére, virágmintára kiszúrt, cukorban eltett narancshéj kerül, amit kristálycukorral főzött, karamellbe mártunk. Ehhez megadjuk a karamell receptjét is. A cukrot és a vizet nyeles edénybe tesszük, s amikor forr, vizes ecsettel körbemossuk, hogy az odatapadt cukor is maradéktalanul az oldatba kerüljön. Teaszűrővel leszedjük a habját, hozzáadjuk a mézet, és addig főzzük, amíg a főzet el nem éri a töréspróbát. Ez sem átléphetetlen akadály. Fakanállal mintát veszünk a cukorból, hideg vízbe csurgatjuk, és ha ott a kezünkkel megtapintva a cukor nem hajlik, hanem törik, akkor jó. Tanácsok: amikor a mézet a cukorhoz hozzáadtuk, már nem szabad kevergetni, mert a karamell könnyen kikristályosodik. Az egész csak látszatra bonyolult, s a végeredmény a kitartó háziasszonyt igazolja. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |