Tutireceptek.hu fejléc

Nugátos koszorú recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
38 dkg liszt
8 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
1,3 dl tej
8 dkg margarin
1 db tojás
csipet só
nugátkrém

Elkészítés:
A langyos tejbe egy kiskanál cukrot teszek és az összemorzsolt élesztőt felfuttatom benne. A lisztet összekeverem az olvasztott margarinnal, a sóval, cukorral, tojással és a felfutott élesztővel. Tésztát dagasztok belőle és hagyom kelni. Amikor a duplájára nőtt kinyújtom, kb. 40x50 cm-es téglalappá, rákenem a nugátkrémet, a széleket megkenem egész tojással, majd feltekerem. Tepsibe sütőpapírt teszek, a rudat ráfektetem és kb. 2 cm-es szeletekre vágom úgy, hogy egy része egyben maradjon. A két végét összeillesztem és a szeleteket félig egymásra fektetem. Megkenem tojással és 180-200 fokos sütőben megsütöm.

Tanácsok:
Nem kell vágni, szét lehet szedni szeletekre.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ünnepi kalácskoszorú » Baconos-húsos koszorú » Nugátos tallér » Mákos koszorú másképpen
» Linzerkoszorú » Citromos adventi koszorú » Húsvéti koszorú » Húsvéti koszorú másképpen
» Mogyoró koszorú » Adventi mézes koszorú » Karácsonyi kalácskoszorú » Zöldséges rizskoszorú
» Frankfurti koszorú » Narancsos linzerkoszorú » Mákos koszorú » Sárgabarckos koszorú


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.