Tutireceptek.hu fejléc

Nyári paradicsomsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
50 dkg érett kemény húsú paradicsom (legjobb hozzá az ovális, ún. lucullus paradicsom)

fehérbors
porcukor
egy kávéskanál étolaj
néhány levél friss, vagy egy kiskanál szárított bazsalikom

Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, vékonyan felkarikázzuk. Kissé megsózzuk, borsozzuk, és pár csipet porcukrot szórunk rá, attól függően mennyire volt édes/érett a paradicsom. Rálocsoljuk az étolajat, óvatosan összekeverjük. Állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek s hogy a paradicsom kis levet engedjen. Ezért nem kell hozzá víz! Célszerű fogyasztás előtt kb félórával elkészíteni, és hűtőben állni hagyni. Fogyasztás előtt rászórjuk az apróra vágott friss, vagy a szárított bazsalikomot.

Tanácsok:
Nagyon illik pl. házi gyroshoz (ha valakinek a gyomra nem bírja a tzatzikit), de bármilyen sült hús, vagy pirított máj és sült krumpli mellé is finom nyári saláta.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós paradicsomsaláta » Nyári kehely » Nyári bodzaleves » Nyári zöldségleves
» Otthoni nyári saláta » Nyári zöldségleves 2 » Nyári banán turmix » Vegyes nyári saláta
» Friss nyári saláta » Nyári jeges sangria » Nyári napokra » Könnyű nyári gyümölcsös
» Nyári köles saláta » Nyári tonhalkrém » Tonhalas paradicsomsaláta » Hagymás paradicsomsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.