Tutireceptek.hu fejléc

Nyári puding ribizliszósszal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1kg friss vagy mirelit vegyes erdei gyümölcs
3 evőkanál cukor
8 szelet fehér vagy teljes őrlésű kenyér, a héját vágjuk le
2 evőkanál ribizlidzsem

Elkészítés:
A gyümölcsöket tegyük a cukorral és 3 evőkanál vízzel egy lábasba. 5 percig főzzük, vagy míg a gyümölcs megpuhul. Hagyjuk, hogy kissé kihüljön. Egy 4 bögrényi űrtartalmú pudingforma alját és oldalait béleljük ki 6 szelet kenyérrel. A szeleteket vágjuk méretre, győződjünk meg róla, hogy tökéletesen illeszkednek, és nem hagynak lyukat. Szűrjük le a gyümölcsöket - tartsuk meg a levet is -, s tegyük őket a formába. A maradék kenyérrel fedjük be a forma tetejét. A megmaradt léből 3-4 evőkanálnyit öntsünk a tetejére.
Tegyünk egy tányért a kenyér tetejére, s a tányérra rakjunk nehezéket, mint pl. egy nagyobb konzervdoboz. Tegyük két három óra hosszára a hűtőbe, hogy a lé eláztassa a kenyeret.
A szószhoz szűrjük a megmaradt levet egy lábasba, majd adjuk hozzá a ribizlidzsemet. Keverés mellett főzzük 2-3 percig míg a dzsem elolvad.
Fordítsuk a pudingot egy tányérra, s a ribizliszósszal tálaljuk.


A receptet beküldte: Skizosáj


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos gyümölcspuding » Gesztenyepuding » Túrós eperpuding » Vaníliapudingos Raffaello
» Csokis grízpuding » Áfonyás csokoládépuding. » Részeges eperpuding » Nyári sárgadinnye leves
» Almás puding » Pudingos merülős » Zöldséges Puding » Nyári zöldségleves 2
» "Tabbi-puding" » Epres pudingos piskóta » Almapuding 2. » Pudingos gyümölcsleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.