Tutireceptek.hu fejléc

Nyers káposztasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 közepes db vöröskáposzta (vagy fehér fejeskáposzta)
1 közepes db lilahagyma (vagy vöröshagyma)
1 kávéskanál só
2 csapott ek cukor
1 db babérlevél (kicsi)
1 kávéskanál köménymag
1 ek ecet (vagy ízlés szerint)
2 dl víz (egy bögre)

Elkészítés:
A káposztát vékonyra gyaluljuk, vagy vágjuk. Egy tálba tesszük, és egy kicsi sót rakunk rá.
A hagymát szintén vékony szeletekre vágjuk. Félretesszük. Ha a káposzta levet engedett, kinyomkodjuk, és egy fazékba rakjuk a hagymával együtt, majd megszórjuk köménnyel.
Egy edényben felforraljuk a vizet, beletesszük a sót, a cukrot, a babérlevelet. Ízlés szerinti ecetet öntünk bele.
A forró saláta ecetet a káposztára öntjük. Lefedjük, és megvárjuk, míg kihűl.
Nem árt neki, ha egy éjszakára a hűtőben pihen.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kuglóf (kenyérsütőben) » Nyers zöldségleves » Tormás káposztasaláta » Paradicsom nyersen télire
» Nyers zöldségmártogatós » Csirkés kenyérsaláta » Káposztasaláta gazdagon » Egyszerű kenyérsaláta
» Cibere - kenyérsütéshez » Konyakos meggy nyersen » Káposztasaláta paleo módon » Almás káposztasaláta
» Reszelt káposztasaláta » Nyers almaleves » Toszkán kenyérsaláta » Káposztasaláta majonézzel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.