Tutireceptek.hu fejléc

Nyúlgerinc borókamártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 nyúlgerinc (kb. 1, 40 kg)
10 dkg csemegeszalonna (nem legyen nagyon sós és füstölt)
1 kiskanál só
2 kiskanál pirospaprika
5 dkg zsír
2 fej hagyma

Mártáshoz:
2 dl tejföl
Fél kiskanál cukor
2 evőkanál paradicsompüré
4 evőkanál ribizli lekvár
20 szem borókabogyó
2.5 dl húsalaplé (húsleves)

Elkészítés:
A húst a hártyáktól megtisztítjuk.
A sót és a pirospaprikát összekeverjük, bedörzsöljük vele alaposan a húst mindenütt.
Szalonnával megtűzdeljük.
A hagymát nagyjából feldaraboljuk, a zsírban megpároljuk. Jó egy kicsit sózni, mert így könnyebben puhul. Amikor kész, a húst is gyorsan körbepirítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 40-50 perc alatt készre sütjük.(Én egy fedeles edényben készítettem, mert így nem szárad ki, és a saját gőzében puhulhat. Aztán engedtem kicsit a zsírjára pirulni, de megégetni nem szabad, mert a szaftja a hagyma miatt keserű lehet.)
A mártás hozzávalóit összevegyítjük. A borókabogyót össze kell törni, amit lehet mozsárban, vagy egy konyharuhába téve, húskloppolóval kissé megdolgozni
(Én a paradicsom püré helyett saját készítésű paradicsomlevet használtam, ezért a húsalapléből kevesebbet tettem hozzá.)
Amikor a hús elkészült, kivesszük és félretesszük. (melegen tartjuk.)
A megmaradt szaftot, a hagymával együtt a mártásalaphoz öntjük, és összemixeljük. Ha kell egy szűrőn átszűrjük. Utána beforraljuk. Érdekes, hogy nem kell bele liszt, mégis kellemes mártás állagú lesz.
A nyúlgerincet a mártással és burgonya krokettel tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis sült nyúlgerinc » Vörösboros nyúlgerinc » Piemonti csirke » Pulykamell sajtmártással
» Gombás libamáj » Bélszines raclette » Csőben-csirke » Naranccsal sült csirkecomb
» Sörben párolt csirkemell » Korzikai csirkemell » Kukoricás csirkemellcsik » Madárfészek
» Részeges csirke » Spenótos pulyka rolád » Fűszeres marhafelsál » Cukkinis csirkeszeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.