Tutireceptek.hu fejléc

Olajos gomba recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. apróbb erdei gomba,
2 evőkanál zsír,
1 dl. olaj,


Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, sózzuk és forró zsíron kissé megpároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 15 - 20 percig lassú tűzön pároljuk. Ekkor forrón üvegbe töltjük úgy, hogy a lé ellepje.A tetejére olajat öntünk. Az üvegeket lezárva nedves gőzben kb. 40 -50 percig pároljuk.
Ételek készítéséhez alkalmas.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült gombás fánk » Gombaleves rizzsel » Gombás tojáskrém » Gombás palacsinta
» Sült gombafejek fűszeresen » Kefires gombasaláta » Laskagomba pörkölt » Gombás kínai kel
» Erdei gombás lapcsánka » Gombapörkölt egyszerűen » Sörben főtt gombás csirke » Gombás párizsi
» Kelrolád gombamártással » Gombás libamáj » Gombás-sonkás csirkemell » Tejfölös-kapros gombaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.