Tutireceptek.hu fejléc

Olasz gesztenyekrém-leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
80 dkg gesztenye
12 dkg sárgarépa
1 kis fej hagyma
2 evőkanál vaj
1 evőkanál szárított kakukkfű
2 zöldségleveskocka
2 dl tejszín
4 vékony szelet füstölt sonka

Elkészítés:
A gesztenyét megmossuk, végeit kereszt alakban bevágjuk, és kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Megtisztítjuk, kissé összevagdaljuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, a répát vékony szeletekre, a hagymát apróra vágjuk.
Felforrósítjuk a vajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a répát és a gesztenyét, és kissé megpirítjuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel, beleszórjuk a kakukkfüvet, és felforraljuk. A levesbe keverjük a zöldségleveskockát, és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük. A sonkát hajszálvékony csíkokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A leves levesszük a tűzről, botmixerrel összetörjük. Szétosztjuk nyolc tányérba, a tejszínhabot a tetejére tesszük, és megszórjuk a sonkaszeletekkel.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz rakott csirke » Rakott zöldség olasz módra » Olaszos étel » Olasz zöldséges tészta
» Gesztenyekrém-leves » Olasz egytálétel » Olasz tonhalas tészta » Grillcsirke olaszosan
» Olasz melegszendvics II. » Olaszos rakott burgonya » Töltött csirke olaszosan » Olasz krémsajtleves
» Olasz tésztasali » Tarhonya olaszosan » Olaszos rántott hús » Olasz fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.