Tutireceptek.hu fejléc

Olasz gombás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
½ kg apró gomba,
3 evőkanál olaj,
4 szelet csirkemell,
2 evőkanál olasz fűszerkeverék,
3 evőkanál rizsborecet vagy fehérborecet,
2 evőkanál tejszín,
3 evőkanál kapribogyó,
Frissen őrölt feketebors.

Elkészítés:
Pácold be a csirkét a fűszerrel elkevert 2 evőkanál olajba.
A gombát vágd negyedekbe, süsd meg a maradék olajon kb. 5 perc alatt.
Vedd ki a gombákat szűrőkanállal, majd tedd bele a hússzeleteket.
Süsd mindkét oldalán 5-6 percig, majd vedd ki, és tartsd melegen.
Vedd le a serpenyőt a lángról, öntsd bele az ecetet, és kevergesd addig, míg feljön a lesült rész az aljáról.
Tedd vissza a tűzre, keverd hozzá a tejszínt és a paprikát.
Forrald fel, majd főzd néhány percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
Tedd vissza a gombákat, rottyantsd össze, majd tálaláskor öntsd a hússzeletekre.
Barna rizzsel kínálhatod.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal rakott csirkemell » Csirke grill » Csirkés tortillatekercs » Részeges csirke
» Gombás nyárs » Palacsintás csirke » Gombás tokány » Húsos-gombás cserépedény
» Csípős csirke nyárson » Házi csirkehúsleves » Kínai csirkés üvegtészta » Csirkemell pizzasütő módra
» Kapros-tejszínes csirke » Duplahagymás csirkecomb » Csirkés csicseriborsó » Olasz saláta öntet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.