| Olasz tál receptEgytálételek Hozzávalók: 4 személyre: 50 dkg fusilli tészta (vagy kagyló, tollhegy, pillangó stb.) 1 csokor friss zsálya 1 fej hagyma 1 evőkanál olaj 2 konzerv darabolt paradicsom (á 400 g) 1 teáskanál méz Elkészítés: Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A zsályaleveleket lecsipkedjük a szárakról, megmossuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A tésztát sóval ízesített vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Amíg fő a tészta felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a zsályát, és megpirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomot a levével együtt, felforraljuk, és kevergetve 1-2 percig rotyogtatjuk. A mézzel, sóval, borssal ízesítjük. Azonnal összekeverjük a tésztával. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |