Tutireceptek.hu fejléc

Olivabogyós pulykavalami recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Fél kg darált pulykahús
30 szem olívabogyó
1 evőkanál zsír
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 közepes fokhagyma
Fűszerek: fél tubus csípős pirosarany, majoránna
bors,só,őrölt kömény, őrölt csemege piros paprika

Elkészítés:
A felaprított vöröshagymát kis vizen és a zsíron megpirítjuk. A darált húst ráöntjük a hagymára és felöntjül kb. 5-6 dl vízzel. A karikákra felszeletelt olívabogyókat és a felaprított fokhagymát is beleszórjuk. Fűszerezés ízél szerint a felsoroltakkal vagy másokkal is lehet ha nem szeretjük valamelyikfűszert. Főzzük kb. 30-45 percig a cuccot, a párolgó vizet pótoljuk (ellepje a víz a husit). Hagyjuk hűlni és állni, hogy a husi átvegye a fűszerek ízét.

Tanácsok:
Víz helyett fehérborral is lehet locsolni a husi főzés közben, úgy finomabb. Vagy lehet gombát is tenni a cuccba olívabogyó helyett/mellé.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 150 kcal

A receptet beküldte: maryannn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olivabogyós saláta » Olivabogyós spagetti » Olivabogyós kenyér » Baranyai töltött szűz
» Sült sertés nyakrész » Borzas csirkecomb » Tejszínes zöldséges hús :) » Hagymás csirkemell
» Házi hamburger » Perui csirke » Karaj mustármártásban » Csülök pékné módra
» Zöldséges-pulykahúsos pita » Töltelékes hus » Betyárbatyu parázson » Máj brassói módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.