Tutireceptek.hu fejléc

Olívasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 zacskó gyorsrizs, 1 pohár félszáraz fehérbor, 4 evõkanál levétõl lecsöpögtetett marinált paradicsompaprika, 2 evõkanál kimagozott olívabogyó, 2 dl tejföl, fél tubus szardellapaszta, 1 dl majonéz, törött fehér bors, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A rizst az elõírásnak megfelelõen megfõzzük, de a vízbe nem teszünk sót. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a szardellapasztával, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a fehérborral, a törött borssal, majd beletesszük a vékony csíkokra vágott marinált paradicsompaprikát, a finomra vagdalt olívabogyót és a már kihûlt fõtt rizst. 2 órányi hûtés alatt az ízek jól összeérnek.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos olívasaláta » Csemege uborka » Csirkesaláta 2 » Tzatziki
» Sajtsaláta másképpen » Csirkehúsos tavaszi saláta » Medvehagyma saláta » Indiai vegyes saláta
» Sajtos saláta » Különleges salátatál » Almás kukoricasaláta » Svéd gombasaláta
» Fokhagymás répasaláta » Gyors saláta » Ínyenc mártás » Szardíniás saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.