Tutireceptek.hu fejléc

Omlós keksz mogyorókrémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
4 dkg porcukor
22 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
1 tk sütőpor
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
mogyorókrém az összeragasztáshoz

Elkészítés:
Egy keverőtálba tegyük bele a puha vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot, és robotgéppel keverjük habosra.

Ezután adjuk hozzá a lisztes-keményítős-sütőporos keveréket, majd egyesével a tojások sárgáját. Keverjük alaposan össze, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk át a tésztát.

A simára gyúrt tésztát csomagoljuk be fóliába, és tegyük be kb. 30 percre a hűtőbe.

A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, és egy 4-5 cm-es szaggatóval szaggassuk ki a korongokat.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a kiszaggatott tésztakorongokat. A kekszeket helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 percig, hogy éppen csak színt kapjanak a kekszek. (Én légkeverés, 150 fokon, 10 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd a korongokat ragasszuk össze mogyorókrémmel.

Tanácsok:
Tálalás előtt a korongok tetejét szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, és így kínáljuk. (Jól zárható dobozban 1-2 hétig tárolhatjuk.)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pilóta keksz házilag » Habos-kekszes » Almás mézes keksz » Joghurtos kekszes
» Di­é­tás kó­kusz­keksz » Puncsos kekszes recept » Egyszerű omlós bögrés süti » Ananászos keksztorta
» Meggyes kekszrúd » Andi keksztekercse » Zabkorpás-csokoládés keksz » Búzacsírás kekszgolyó
» Kekszmignon » Csokoládés keksz » Pötyike (csokiskeksz) » Kekszes süti.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.