Tutireceptek.hu fejléc

Orman Kebab ( török étel) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg zsírosabb birkahús
4 nagy burgonya
3db sárgarépa
5 ek. Margarin
25 dkg hagyma (hát hogy ez miért dekában az passz)
½ csésze zöldborsó
1 ek. Kakukkfű
2-2,5 pohár víz


Elkészítés:
A húst nagy kockákra vágjuk , a megtisztított hagymát is nagy karikákra.
A krumplikat megpucoljuk ,majd 8 darabra vágjuk, a sárgarépákat kétujjnyi darabokra vágjuk.
Egy fazékban a margarinon megpiritjuk a húst ,majd kb fél órát főzzük, időnként megkeverve.
Ezután megsózzuk és felöntjük langyos vízzel, majd fedő alatt háromnegyed órán át főzzük.
Amikor a hús megpuhul hozzáadjuk a burgonyát , sátgarépát és a borsót és ezekkel együtt főzzük tovább míg azok is megfőnek, ekkor hozzáadjuk a kakukkfüvet , és még párszor megkeverjük, majd tálalhatjuk.

Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Hatice


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dervis bájoló (török étel) » Török zöldbab » Törökmézes » Török gyümölcssaláta
» Török csirkemell saláta » Adana Kebab ( török étel) » Török kenyércsemege » Emeletes kebab szendvics
» Menemen, a török lecsó » Ormánsági töltött káposzta » Török lepény » Bárány és gyümölcs kebab
» Tulumba ( török édesség) » Török tejberizs light » TÖRÖK tea » Török joghurtos sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.