Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg kicsontozott csirkecomb
30 dkg sertéscomb

bors
5 dkg liszt
2 dl olaj
csipetnyi ételízesítő
1 dl tejföl
csipetnyi majoránna
főtt zöldborsó
A rizsropogóshoz:
20 dkg rizs
8 dkg húsos szalonna
1 kis fej vöröshagyma
3 dkg vaj
5 dkg liszt
1 dl tej
2 tojás

bors
5 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csirkecombokat kisebb darabokra, a sertéscombokat szeletekre vágjuk. A húsokat megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajon mindkét oldalukon elősütjük.

A sütés után megmaradt olajhoz 1 dl vizet öntünk, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd felforraljuk. Belekeverjük a tejfölt, 1 evőkanál lisztet, és majoránnával megszórjuk.

Egy tűzálló tálba rakjuk az elősütött húsokat, leöntjük az elkészített mártással, letakarjuk fóliával, és sütőben 20 percig pároljuk.

Ezután eltávolítjuk a fóliát, és megpirítjuk a tetejét.

A rizsropogóshoz a leöblített rizst 4 dl vízben addig főzzük, amíg a leve el nem fő.

A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, és ezzel együtt pirítjuk meg a hagymát. A vajból, lisztből és a tejből mártást készítünk, hozzáadjuk a kész rizst, a hagymás szalonnát és 1 egész tojást. Sóval, borssal ízesítjük, kihűtjük, golyó alakúra formázzuk, majd tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró olajban pirosra sütjük, és melegen, a főtt zöldborsóval tálaljuk a megsült húsfalatokat.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos húsfalatok » Ormánsági töltött káposzta » Tejfölös-gombás húsfalatok » Tejfölös gombás húsfalatok
» Pulykasaláta » Mediterrán csirkemell » Mogyorós csirke » Göngyölt karaj tekercs
» Galyasági töltött pecsenye » Túróval töltött husi » Sült csirke zöldségekkel » Mititei
» Gyümölcsös fasírt » Bajor savanyú pecsenye » Tejfeles bárányragu » Finom falatkák



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.