Tutireceptek.hu fejléc

Őszi vadászegytál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1kg szarvas felsál vagy 1 kg vaddisznó süldő karaj
fél kg comb vagy csülökhús
0,25kg gomba(vargánya, vagy laska)
0,25kg sütőtök
két-három érett paprika,ugyanennyi közepes paradicsom
3-4 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-1,5kg krumpli
két dl fehérbor
negyed kg füstölt szalonna
só, bors, kakukkfű, rozmaring

Elkészítés:
A húsokat felszeleteljük és kiklopfoljuk, majd bedörzsöljük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd egy-két napa betesszük a hűtőbe. A meghámozott krumplit, a paprikát, paradicsomot,tököt, vöröshagymát felkarikázzuk, és felszeleteljük a gombát és a szalonnát is, majd egy kizsírozott tepsibe elkezdjük belepakolni a hozzávalókat a következős sorrendben: krumpli(ezt mindig sózzuk meg!), hagyma, hús, paprika, paradicsom,tök,szalonna, majd ezt ismételjük,amíg el nem fogy minden. Ha ez megvan, akkor öntsük alá a bort, majd fedjük le és közepes tűzön süssük puhára. Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fasírozott vagdalthúsból » Kinai hús » Kijevi csirkegolyó » Rozmaringos serpenyős csirke
» Dióval rántott csirkemell » Kakukkfűvel pácolt szűzérmék » Tepsiben sült sajtos karaj » Csirke vadas
» Csirke vadász módra » Cukkinis csirkerakottas » Részeges malacsült » Spárgás sertésmáj
» Galyasági őzszelet gombával » Mézes-diós csirkemell » Diós rántott libamáj » Kolozsvári káposzta 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.