Tutireceptek.hu fejléc

Őzbatyu recept

Kategória:


Hozzávalók:
őzhús(comb)
kacsamáj
szalonna fűszerek
gomba
áfonya
kukoricagaluska

Elkészítés:
Vegyél egy szép darab húst. Tisztítsd meg, szeleteld fel, fűszerezd be ízlés szerint (só, kakukkfű, vad-fűszerkeverék, bazsalikom, mustár). Kinek mi a kedvenc íze, de gondolj arra is, hogy mi illik az őzhöz! A húst párold puhára. Ezután az őzhús szeletekre tegyél egy-egy darab kacsamájat, göngyöld fel, tekerd körül bacon-szalonnával, hogy ne fázzon. Ezeket a kis batyukat csomagold fóliába, hogy el ne vesszenek. Lassú tűzön, bő parázson sütögesd puhára, majd mikor elkészült szedd ki a fóliából, szeleteld fel, rakd tálra, tegyél mellé kukorica lisztből készült galuskát, finom pirított gombát, áfonyát és kínálj hozzá száraz, fűszeres fehérbort.
Soós Imréné, Lovasi Tiborné és Bánóczi Lídia receptje alapján készült a saját szám íze szerint. Tényleg nagyon finom!


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos őzragu. » Tejszínes-gombás szarvasragu. » Őszi szarvasragu » Szarvastokány erdei gombákkal
» Hegyi pörkölt. » Vadraguleves bográcsban » Fogoly kelkáposztában pácolva » Kecskepörkölt
» Fácán vörösborban » Gombás vaddisznóragu » Fenyőmagos bélszín nyárson » Gombás szarvas-steak
» Vadmáj pástétom » Hamis vaddisznósült » Pityókás őzragu » Szarvasgulyás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.