Tutireceptek.hu fejléc

Őzgerincben formált birsalmasajt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
birsalma
cukor
citrom
fahéj
(dió)

Elkészítés:
A birsalmákat teljesen tisztára megmossuk, én egy erre a célra használt körömkefével tettem meg a tisztítást. Kivágjuk a hibás részeket, és egészben feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Főzési idő kb. 30 perc.

Amikor puhára főtt, eltávolítjuk a nem kívánt részeket, magházát, azután összeturmixoljuk, és újra feltesszük főni a cukorral (1 kg péphez 70 dkg cukrot számolunk, de függ attól, mennyire érett a birs), és legalább negyed óráig lassú tűzön főzzük.

Az aromája és a színe miatt teszünk bele egy evőkanál citromlevet, fahéjat, ízlés szerint ízesítsük.

A sűrű masszát nem túl forrón fóliával kibélelt őzgerinc formába öntjük, és hagyjuk dermedni legalább 1 napot. A formából kiborítva hagyjuk szikkadni, amíg ki nem szárad, közben megforgatjuk, előbb szárad. Alufóliába csomagolva jó ideig eláll.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birsalmasajt » Nagymamám birsalmasajtja » Tarka hús őzgerincben » Csirkemell őzgerincben
» Birsalmasajtos - diós pite » Reszketős süti » Vargabélesem » Tejszínkrémes szelet
» Kókuszos túró desszert » Piskótarolád mascarponéval » Túrós palacsintapite » Gyümitorta sütés nélkül
» Bögrés csokicsoda » Rétes lusta asszony módján » Sárgabarack parfé » Krémes pite egyszerűbben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.