Tutireceptek.hu fejléc

Pacal pörkölt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg pacal
2-3 közepes hagyma
2-3 levél babérlevél (minden vizcserénél)
Némi zsír
2-3 kávéskanál pirospaprika
Kevés töröttbors
Izlés szerint köménymag
2-3 gerezd fokhagyma
1-1 db zöldpaprika, paradicsom
1-2 dl vörösbor

Elkészítés:
Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk, amikor felforrt leöntjük és ezt többször (minimum négyszer, ötször) ismételjük mindaddig, amig teljesen szagtalan lesz.
Amikor megfőtt vékony csíkokra vágjuk.
Zsírban hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a pacalt, piros paprikát, kevés vizet.
Sóval, törött borssal, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, paradicsomot, zöldpaprikát adunk hozzá. (erős paprika)
Az elpárolgott levet vörösborral pótoljuk és lassú tüzön puhára főzzük.
Tálalás, fogyasztása: mély tányérban, kenyérrel és kanállal.


A receptet beküldte: gmmamma


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell pörkölt » Zöldbabpörkölt » Vörösboros gombapörkölt » Marhafarok pörkölt
» Körmös pacal » Göngyölt pacal » Körömpörkölt... » Nyúlpörkölt
» Babos pacal » Lencsepörkölt tarhonyával » Zöldségpörkölt rizzsel » Birkapörkölt Erzsi módra
» Galyasági vegyes pörkölt » Tojáspörkölt 2. » Avasi pincepörkölt borral » Lakodalmas pacalleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.