Tutireceptek.hu fejléc

Pacalgombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg pacal,
10 dkg füstölt szalonna,
1 hagyma,
1 szikkadt zsemle,
1 csokor petrezselyemzöld,
3-4 gerezd fokhagyma,
10 dkg füstölt hús, 1 leveskocka,
1 evőkanál ételizesítő,
majoranna,
őrölt bors,
só.

Elkészítés:
A megtisztított, jól megmosott pacalt félpuhára párolom, felcsíkozom.
A kockákra vágott szalonnán megpirítom a hagymát, a petrezselymet és a fokhagymát, majd a pacalt.
Mikor megpuhult, összegyúrom egy áztatott zsemlével, a darált füstölt hússal, az ételizesítővel, borssal, sóval, majorannával.
Gombócokat formálok belőle és kifőzöm a leveskockából készült húslevesben.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bazsalikomos spárgakrémleves » Gombapüré leves » Erdélyi paradicsomleves » Spanyol leves
» Paradicsomleves » Rakottgríz » Szőlős ponty » Leves reszelt zöldségekből
» Májgaluska leves » Csirkés rizseshús » Kukorica leves » Alma-krémleves
» Tarhonyaleves. » Vőlegényleves » Húsleves húsgombóccal » Virslis lencseleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.