Tutireceptek.hu fejléc

Pacalpörkölt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:


1 kg tisztított marhapacal,

1 nagy fej hagyma,

2 gerezd fokhagyma,

1 paradicsom,

1 zöldpaprika,

5 evőkanál olaj,

1 evőkanál édes-nemes pirospaprika,

1 csipet őrölt kömény,

1 mokkáskanál szárított majoránna

Elkészítés:

1. A pacalt többször váltott hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk. Ezután kuktában sós vizet forralunk, beletesszük a pacalt, lezárjuk, és kb. 2 óra alatt puhára főzzük. (Ez normál edényben kb. 4 órát tartana!)

2. Amíg a pacal fő, megtisztítjuk a hagymát, a fokhagymát, és apróra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük.

3. A kuktát kihűtjük, kivesszük a pacalt, és ceruza vékonyságú csíkokra vágjuk.

4. Az olajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, kevergetve megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük kb. egy dl vízzel. Hozzáadjuk a pacalt, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majoránnával, és kb. fél óra hosszat, lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek, és a leve besűrűsödjön. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

Kalóriatartalom: 441 kcal

A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babos pacalpörkölt » Pacalpörkölt (amc recept) » Pacalpörkölt kuktában » Velős pacalpörkölt
» Frankfurti zöldbab » Túrógombóc sajtmártással » Zöldbadosabos tojás » Zoldseges pulykamell
» Csirkecomb római tálban » Zöldséges ragu » Sonkás rakott karfiol » Magyaros rakott spagetti
» Farmerragu » Lecsós,virslis tarhonya » Pulao csirke (6 személyre) » Székenykáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.