Tutireceptek.hu fejléc

Pacaltokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg előfőzött pacal,
2 nagy fej hagyma,
6-7 gerezd fokhagyma,
egy kanál zsír, vagy olaj,
késhegynyi paprika,
kávéskanálnyi őrölt feketebors,
só,
kevéske liszt.

Elkészítés:
A hagymát a zsíron, vagy olajon sárgára pirítom, ráteszem a felcsíkozott pacalt, egy-kettőt keverek rajta, majd sózom.
Mindig csak egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt majdnem puhára párolom.
Ekkor beleteszem a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát és a törött borsot.
Lassú tűzön, a folyadékmennyiséget minimálisan tartva puhára párolom.
Mikor készre főtt, beleteszek egy deci vízbe kevert egy evőkanálnyi lisztet.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszaltszilvás rántott karaj » Gőzölgő malacsült » Húsgombóc Juszuf módra » Rakott hús füstöltsajttal
» Szezámos csirkemell » Pulykamell Gellért módra » Hideg hústál » Baranyai töltött szűz
» Nyársonsült joghurttal » Lecsós -csirkemáj » Risotto con pollo alla mia » Csavart csirke
» Narancsos kacsamell » Olivás-rozmaringos csirke » Ínyenc paprikás csirke » Sajtos-tejfölös-prézlis hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.