Tutireceptek.hu fejléc

Pácolt magyaros sült csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Húshoz
3 db csirkecomb (egész)
Páchoz
1 dl napraforgó olaj
0.5 dl paradicsomlé (házi készítésű)
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 teáskanál fűszerpaprika (púpos)
1 kávéskanál fokhagymakrém (házi kézítésű vagy 2-3 gerezd fokhagyma)

Elkészítés:
Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet (vagy belezúzzuk a megtisztított fokhagymát). Ezt jól összekeverjük.

A combokat megtisztítjuk, hagyhatjuk egészben, de én jobban szeretem elválasztani a hosszú részét a rövidtől.

Megforgatjuk a pácban, és lefedve hagyjuk benne pár órát pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik.

Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet, felöntjük kb. 1 dl vízzel.

Előmelegített sütőben alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fedőt levéve még további 30 percet pirítjuk. (Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár alkalommal meglocsoltam a levével.)

Melegen, sós vízben főtt krumplival kínáljuk, amit megöntözhetünk a megsült husi szaftjával.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kecsege magyarosan » Csirkecomb kertészné módra » Gorgonzolás csirkecomb » Csirkecomb gazdagon töltve
» Magyaros húsos rétes » Cukkini magyarosan/2 főre » Dióban sült csirkecomb » Pácolt pulykamell
» Magyaros burgonya » Magyaros makaroni » Tejfölös csirkecomb » Rácos csirkecomb
» Sóágyon sült csirkecomb » Fokhagymás csirkecombok » Lecsós csirkecomb » Magyaros parasztlakoma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.