Tutireceptek.hu fejléc

Pácolt pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál szójaszósz
őrölt bors
1 dl olaj
1 dl száraz fehérbor
4 evőkanál liszt
1/2 citrom leve
2 db tojás
1 tk.reszelt gyömbér
1 tyúkhúsleves kocka
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Az olajat, citromlevet, szójaszószt, bort, borsot, gyömbért és a zúzott fokhagymát összekeverjük, majd meglangyosítjuk és belemorzsoljuk a húsleveskockát
A pulykamellet kis szeletekre vágjuk, mély tálban egymásra rétegezzük, miközben a sorokat a páclével leöntjük.
Befedjük és hűtőszekrényben legalább egy napig érleljük.
A húsdarabokat néhányszor megforgatjuk, hogy a páclé mindenhol érje
A léből kiszedett húsdarabokat még nedvesen lisztbe mártjuk, majd a felvert tojásba forgatjuk, és ismét belisztezzük
A pácolás után megmaradt levet összekeverjük a megmaradt tojással, hozzáadjuk a megmaradt lisztet
A szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatészta-masszát keverünk belőle
10 percig állni hagyjuk, közben bő olajat forrósítunk
A lisztes pulykamell szeleteket megmártjuk a tésztában, majd a forró olajban mindkét oldalát szép sárgásbarnára sütjük
A felesleges olajat lecsöpögtetjük.
Köretnek kukoricás rizs vagy rizi-bizi, párolt zöldség, esetleg burgonyapüré illik hozzá.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-mustáros pulykamell » Diós pulykamellsaláta » Rádói pulykamell » Ananászos pulykamellfilé
» Pácolt oldalas » Göngyölt pulykamell 2. » Pácolt camembert » Gombás-hagymás pulykamell
» Igazi sajtos pulykamell » Pácolt zsebes karaj » Pikánsan pácolt csirkecomb » Rántott pulykamell
» Birsalmás pulykamell » Pácolt jércemell » Pácolt fokhagyma » Magyaros Pulykamellragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.