Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán olasz módra recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
padlizsán bármilyen mennyiségben (próbaként lehet kettőt),
fokhagyma,
só,
ecet,
víz,
erőspaprika,
olaj (földimogyoróolajjal finom).

Elkészítés:
A padlizsánt meghámozom, és hosszúszeletekre vágom, besózom, és kb. 1 órát hagyom. Majd jó ecetes vízben picit megabálom, gyorsan kiveszem, nehogy nagyon megpuhuljon. Mikor kihűlt, kicsavarom egy kicsit, és egy befőttes üvegbe lerakom, közben rászórom az apróra vágott fokhagymát és erőspaprikát (ízlés szerint), majd a tetejére öntöm az olajat. Másnap már lehet fogyasztani. Kenyérrel is kiváló, de húsok mellé is finom.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ájult imám padlizsánja » Olasz gesztenyekrém-leves » Muffin cukrász módra » Sertésláb ínyenc módra
» Házinyúl francia módra » Fokhagymás padlizsán bartá » Gőzgombóc Kati módra » Raffaelló Nikcii módra ;)
» Sonkával töltött padlizsán » Palócleves Gundel módra » Kongói lepény anyós módra » Melegszendvics Erzsi módra
» Pizzatészta Diana módra » Padlizsán ragu » Gnocci olaszos mártásban » Almás pite/ sas módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.