Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánkémmmel töltött gombafejek rozmaringos sültburgonyával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma

1 csapott evőkanál só

durvára őrölt szemesbors

friss lestyán

majoranna

petrezselyemzöld

tárkony

3 kisebb fiatal padlizsán

8 nagyobb fej gomba

2 db paradicsom

50 dkg krumpli

olívaolaj

fokhagyma

Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk és nagyobb karikákra vágjuk. Kevés olívaolajon közepes tepsiben a sütőbe tesszük sülni. Kevés rozmaringot szórunk a tetejére.
A 3 padlizsánt beirdaljuk, és szintén a sütőbe rakjuk. Amíg ezek sülnek,
apróra vágjuk a hagymát, a gombát megtisztítjuk, a kalapokat félrerakjuk. A tönköket apróra vágva a hagyma mellé keverjük, és sózzuk. Állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk.
Ezután apróra vágott petrezselymet, 1-2 lestyánlevelet, kevés tárkonyt és egy pici majorannát adunk hozzá. Egy közepes gerezd fokhagymát zúzva belerakunk.
Kb. 30 perc múlva a megsült padizsánok belsejét kikanalazzuk, és összekeverjük a töltelékkel. Majd óvatosan megtöltjük vele a gombafejeket. A félig sült krumplira töltött gombafejeket és paradicsomot helyezünk, kb. még 20 percig sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libamájjal töltött gomba » Töltött szűzpecsenye » Erdélyi töltött paprika » Csokis töltött keksz
» Galyasági töltött paprika » Töltött párizsi » Töltött gombafejek rántva » Mediterrán töltött kenyér
» Sült gombafejek fűszeresen » Sütőtökös töltött krumpli » Töltött kifli 2. » Juhtúrós töltött gomba
» Gesztenyés töltött karaj » Rozmaringos oldalas » Töltött káposzta. » Zöldfűszeres gombafejek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.