Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánkrém juhsajttal recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
2 darab kb. 30 dekás padlizsán,
3 evőkanál olivaolaj,
4 gerezd fokhagyma,
25 dkg Feta sajt,
1 evőkanál citromlé,
1 kiskanál friss oregano (vagy fél kiskanál szárított),
só,
feketebors.

Elkészítés:
A sütőt 220 fokra előmelegítem.
A padlizsánokat megmosom és hosszában kettévágom.
A vágási felületüket olajjal beecsetelem.
Egy tepsit kibélelek alufóliával (fényes felületével felfelé) és a padlizsánokat a vágási felületel lefelé belefektetem.
Betolom a sütő középső szintjére és fél óráig sütöm.
A padlizsánokat kiveszem és eltávolítom a szárait és meghámozom.
A fokhagymát megtisztítom és mindezeket a fetával együtt mixerben pürésítem.
Az így kapott krémet citromlével, sóval, borssal, oreganoval ízesítem és fél órára hidegre teszem.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi padlizsánkrém » Hagyományos padlizsánkrém » Padlizsánkrém kimélő » Juhtúrós padlizsánkrém
» Padlizsánkrém másként » Eredeti padlizsánkrém » Én padlizsánkrémem » Szudáni padlizsánkrém
» Joghurtos padlizsánkrém » Padlizsánkrém majonézzel » Avokádós padlizsánkrém » Fetás padlizsánkrém
» Diétás padlizsánkrém » Finom padlizsánkrém » Juhsajttal töltött paprika » Rakott káposzta juhsajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.