Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánkrém sült paradicsommal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 szép nagy padlizsán
2 érett paradicsom
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál joghurt
olívaolaj

őrölt színes bors
fél citrom héja és leve

Elkészítés:
A padlizsánt félbevágjuk, a húsát beirdaljuk, megsózzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. Sütőlemezre tesszük a paradicsommal és a hámozatlan fokhagymagezdekkel együtt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.

Ha letelt az idő, kivesszük, kicsit húlni hagyjuk, majd a padlizsán húsát kanállal kivájjuk, a paradicsomok bőrét lehúzzuk, a fokhagymákat kinyomjuk a héjból, és mindezt keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot (tejföl is lehet), kevés olívaolajat, a citrom levét és reszelt héját, valamint ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Botmixerrel pürésítjük, majd lehűtjük.

Pirítóssal vagy hasábokra vágott zöldségekkel kínáljuk előételként vagy vacsorára.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fetás padlizsánkrém » Hagyományos padlizsánkrém » Kátya féle Padlizsánkrém » Joghurtos padlizsánkrém
» Majonézes padlizsánkrém » Eredeti padlizsánkrém » Padlizsánkrém kimélő » Finom padlizsánkrém
» Meleg Padlizsánkrém » Erdélyi padlizsánkrém » Padlizsánkrém leves » Avokádós padlizsánkrém
» Én padlizsánkrémem » Parmezános padlizsánkrém » Diétás padlizsánkrém » Padlizsánkrém:


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.