Tutireceptek.hu fejléc

Paksi halászlé original recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Ponty, vöröshagyma, piros parika, só. Víz, mely 1 kg halhoz minimum 6, maximum 8 deci legyen!

Elkészítés:
Személyenként 40 dkg. hallal számoljunk minimum. Lényeg, hogy ahány kiló a ponty, annyi közepes fej vöröshagyma, annyi evőkanálnyi piros paprika kell majd.
Az edénybe beletesszül a nagyon apróra vágott hagymát, elterítjük az alján. Ráhelyezzük a ponty hosszában félbe vágott fejének mindkét darabját (amit előzőleg a kopoltyúktól és az. ún. keserű fogtól megszabadítottunk), a hal farkát, majd szépen rátesszük az előzőleg kb. 20 perccel mindkét oldalán besózott halszeleteket. Magas lángon főtzzük kb. 15 percig, majd levesszük a lángot olyanra, hogy a lé éppen csak lassan bugyuglyon. Ekkor tesszük bele a piros paprikát és az ízkésünknek megfelelő mennyiségű további sót. 5-7 percig főzzük és kész.
A halászléhez tálalhatunk tésztát. Ez az ún, gyufa tészta. Ilyen néven meg is lehet vásorlni. Sosem főzzük bele, ez mindig külön van. Akis zereti, vegyen belőle alapon.

Tanácsok:
A halászlét sosem szabad megkeverni. Ez egyaránt vonatkozik a fazékban és a bográcsban főttre.

A pontyok íze származási helyük függvényében eltérő lehet. Időnként nem árt a lébe néhány szelet félbe vágott paradicsom, vagy kevés paradicsom lé, ezért "félidőnél" érdemes megkóstolni.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Csülkösbab


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Korhely halászlé pontyból » Halászlé » Paksi kifli » Pontyhalászlé
» Bácskai halászlé » Pontyhalászlé egyszerűen » Originale of Italy » Muffin halászleve
» Murai halászlé » Korhely-halászlé » Halászlé egyszerüen » Halászlé Ricsi módra
» Balatoni halászlé 1. » Halászlé másképp » Fajszi halászlé » Bajai halászlé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.