Tutireceptek.hu fejléc

Palacsinta füstölt sajttal és tonhallal recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Palacsintához:
8 dkg margarin, 3,75 dl tej, 3 tojás, 10 dkg liszt, 1 csipet só
Tonhalkrémhez:
1 doboz tonhalkonzerv (növényi olajban), fél fej vöröshagyma, 2 púpozott evőkanál majonéz vagy kefir, fehérbors, + 15 dkg füstölt sajt reszelve

Elkészítés:
A margarint mikroban felolvasztjuk, majd a tejjel, tojással, liszttel és sóval simára keverjük. Lefedve legalább 30 percre hűtőbe helyezzük.
Közben elkészítjük a tonhalas tölteléket. A tonhalkonzervbol kifolyatjuk az olajat. A tonhalat villával összenyomkodjuk egy tálban, hogy szálkányi darabokra essen szét a húsa. A finomra vágott hagymával, és a majonézzel minél jobban elkeverjük. Fűszerezzük fehérborssal. Lereszeljük a füstölt sajtot.
Ha lejárt a 30 perc, kisütjük a palacsintákat. A töltésnél nem a hagyományos feltekerést alkalmazzuk, hanem csak a palacsinta 1-ére kenjük rá a tonhalkrémet, és erre a negyedre hajtogatjuk rá a palacsintatésztát. A reszelt sajtot a tetejére szórjuk.


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis palacsinta almával » Habos palacsinta » Erdélyi füstölt kolbász » Zabpelyhes palacsinta
» Palacsintatésztás virsli » Piroska palacsinta » Tepsis cukkini krémsajttal » Fahéjas almapalacsinta
» "Cordon Bleu"-palacsinta » Palacsintatészta » "Bögrés"palacsinta » Vaníliás palacsinta
» Hortobágyi palacsintám » Edit csodapalacsintája » Epres-krémes palacsinta » Sonkás palacsintabatyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.