Tutireceptek.hu fejléc

Palacsinta tejszínben recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
palacsinta alapmassza, 10 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 5 dkg mazsola, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 dkg vaj vagy margarin, ízlés szerint porcukor.

Elkészítés:
A palacsintát megsütöm és melegen tartom. A tehéntúrót áttöröm és a tejföllel simára, krémszerûre keverem. Hozzáteszem a megmosott, leszárazott mazsolát, a reszelt citromhéjat és annyi cukrot, hogy kellemesen édes legyen a krém. Ezzel megkenem a palacsintákat és felcsavarva egy nagy tûzálló tálra szorosan egymás mellé fektetem. A tejszínt és az olvasztott vajat a vaníliás cukorral összekeverem, majd rálocsolom a palacsinták tetejére. Éppen csak annyi idõre teszem be a sütõbe, hogy átforrósodjon, de ne piruljon meg a palacsinta. Nem éppen fogyókúrás, de nagyon finom!

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns túrós palacsinta » Almás palacsinta tepsiben » Sonkás palacsintabatyu » Mágnás palacsinta
» Csirkemell palacsinta » Pikáns metélt palacsinta » Palacsinta tokaji módra » Palacsinta Gőzben
» Fahéjas almapalacsinta1 » Banán-palacsinta (paleo) » "Cordon Bleu"-palacsinta » Diós palacsintatöltelék
» Erdélyi túrós palacsinta » Román palacsinta » Argentin palacsinta II. » Zöldséges palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.