Tutireceptek.hu fejléc

Palacsintatésztában sült eper recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg liszt
4 evőkanál porcukor
3 tojás
2 dl tej
olaj a sütéshez
őrölt fahéj
friss citromfű



Öntethez
30 dkg eper
5 dkg házi eperlekvár
5 cl narancshéjból készült likőr
2 evőkanál margarin
1 tasak vaníliás cukor
őrölt fahéj

Elkészítés:
A lisztet a tojássárgával, pici sóval és kevés tejjel simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Az eperszemeket ebbe a sűrű palacsintatésztába mártjuk, és bő, forró olajban gyorsan aranysárgára sütjük. Az olajból kivéve jól lecsepegtetjük. Közben a felhevített margarinban felforraljuk az eperlekvárt, hozzáadjuk a cikkekre vágott epret, narancshéjból készült likőrrel meglocsolva, őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral ízesítve pár pillanat alatt készre forraljuk. Tálaláskor a palacsintatésztában sült epreket tányéra helyezzük, meghintjük fahéjas porcukorral, körülöntjük a forró eperöntettel, és citromfűvel dekoráljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bodza palacsintatésztában » Banán palacsintatésztában » Nutellás Tiramisu » Banános be-be-be
» Holland cseresznyetorta » Piskóta (alaprecept) » Zabpelyhes-áfonyás keksz » Fincsi citromos krém
» Forró csokoládé fondant » Lili kifli » .Mandulás sütemény » Sztracsatellás muffin
» Duna hullámai » Kókuszos érdekesség! » Vegyes gyümölcsös torta » Csokifondü


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.