Tutireceptek.hu fejléc

Paleolit fatörzstorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
8 tojássárgája
4 tojásfehérje
10 dkg nyirfacukor
6 dkg zabliszt
2 dkg mandulaliszt
csipet só
késhegynyi sütőpor
A krémhez:
0,6 l kókusztej
1 kk kókuszkrém(elhagyható)
2 tojássárgája
3 ek zabliszt
2 tasak zselatin
3 ek méz
2 kk kakaópor
reszelt fekete csokoládé

Elkészítés:
A tészta:
A tojássárgáját a nyirfacukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A kétféle lisztet és a sütőport elszitáljuk, majd a tojásfehérjével felváltva, óvatosan a cukros tojássárgájába keverjük. 25x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Amikor megsült konyharuhára borítjuk, leszedjük a sütőparírt, és nedves konyharuhával együtt feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
A krém:
Nagy lábosban felmelegitünk a 0,4 l kókusztejet 1 kk kókuszkrémmel. A hideg kókusztejet külön-külön elkeverjük a tojássárgájával, a zablisztel, a mézzel, a kakaóporral és végül a zselatinnal, és belekeverjük a forró tejbe. Addig keverjük, amig elkezd sűrűsödni, majd óvatosan, hogy ne törjük össze a zselatint megkenjük a feltekert tésztát kivül és belül. Megszórhatjuk reszelt fekete csokoládéval.

Tanácsok:
Hidegen fogyasszuk el, mert úgy jobban összeáll.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 250 kcal

A receptet beküldte: ...-klkeforever-...;)


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paleolit kakaós csiga » Reggeli paleolit diétához » Citromkrémes torta » Szerencsesüti
» Huszárcsók/lekváros pötty » Meggyes piskóta 2. » Meggyes kehely » Dédanyáink hájas sütije
» Roza szelet » Rumosdió golyó » Rebarbarás muffinok » Túrós béles
» Vaníliás holdacska » Túrós de nagyon » Diós körtetorta » Marcipános szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.