Tutireceptek.hu fejléc

Paleolit kakaós csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg gesztenyeliszt
10 dkg kókuszliszt (darált kókuszreszelék)
2 kanál méz vagy 3 dkg xylit
1 kávéskanál sütőpor
5 dkg olvasztott kókuszzsír
2 kis tojás
A töltelékhez:
10 dkg kókuszsír
2-3 csapott evőkanál kakaópor
3 evőkanál méz vagy xylit

Elkészítés:
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat. Hűtőbe tesszük 10 percre dermedni, majd 2 lap sütőpapír között kinyújtjuk.

A töltelékhez egy kis lábasban megolvasztjuk a kókuszzsírt, belekeverjük a kakaót és a mézet, és addig kevergetjük, amíg szépen beleolvad. Annyira kihűtjük, hogy kenhető massza legyen belőle. (Kicsit nyúlós, karamelles állaga lesz.).

A kinyújtott tésztát megkenjük a csokikrémmel, majd sütőpapír segítségével feltekerjük. Felszeleteljük kb 1,5 cm-es szeletekre, a kezünkel kicsit megigazgatjuk, hogy szép kerek legyen, és egymástól 2-3 cm-re sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

170 fokra előmelegített sütőben kb.15- 20 perc alatt megsütjük. Kihűtjük és tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós és vaníliás csiga » Kakaós-gyümölcsös torta » Német kakaós kuglóf » Kakaós kuglóf 2
» Csigabiga(Kata-féle) » Spenótos palacsintacsiga » Csokis-kakaós csiga » Kakaós Csiga kenyérsűtőben
» Sajtos csiga Ági módra » Kakaós töltött copf » Kakaós krémes kalács » Lekváros-kakaós kavart
» Egyszerű kakaós kevert » Almás-mákos csiga » Kakaós keksz » Kókuszcsiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.