Tutireceptek.hu fejléc

Paleos karfiolpizzám tonhallal és sonka-gomba-sajt feltéttel recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
Tészta:
1 vánnyadt mirelit karfiol
2 tojást,
2 ek. szezámliszt
1 ek. kókuszliszt
oreganó
bazsalikom só, bors
Pizzaszósz:
1 fej vöröshagyma
zsír
nagyobb üveg sűrített paradicsom
oregánó, bazsalikom, só, bors, fokhagyma

Elkészítés:
A fagyasztott karfiol megfőztem sós vízben,lecsurgattam, botmixerrel pürésítettem.Belekevertem a többi hozzávalót.
Belesimítottam egy sütőpapíros tepsibe, előmelegített sütőben 25 percig 180 fokon elősütöttem.
Közben megfőztem a pizzaszószt.
Egy fej vöröshagymát apróra vágtam és zsírban megpirítottam.Tettem bele egy nagyobb üveg sűrített paradicsom javát, sót, borsot, pici oregánót, bazsalikomot, 4 kisebb gerezd zúzott fokhagymát,kb.3 dl vizet, egy löttyintésnyi olívaolajat a végén.Gyorsan sűrűre forrt kis lángon, kentem a pizzára mindenhova.
Felére tettem egy kisebb konzerv tonhalat, másik felére gombát és gépsonkát. A legvégén, mire megpirult, reszelt sajtot szórtam a tetejére és egy félfej pici lila hagymát a tonhalas oldalra.

Tanácsok:
Legközelebb vagy tovább sütöm a pizzalapot feltét nélkül, vagy szárazra párolom a karfiolt. Egy picit lehetne ropogósabb a tésztája.


A receptet beküldte: Mariann63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Empanadas tonhallal » Töltött tojás paleosan » Marhagulyás paleosítva » Gombapörkölt paleosan
» Rántott cukkini paleósan » Töltött cukkini paleósan » Tonhallal töltött paprika » Sajtos hús paleósan
» Paleos kenyér » Tzatziki saláta, paleosan » Sajtos pizza » Pizzás kalács
» Lisztmentes pizza » Savanyú máj pörköltágyon » Pizza tekercs » Finom pizza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.