| Palóc pirog receptTésztafélék Hozzávalók: A tésztához: 30dkg liszt 8dkg vaj 1tojás 1dl tejföl 1mk só 1mk sütőpor Töltelékhez: 30dkg juhsajt(fetasajt is jó,de akár juhtúró is) 4dkg vaj 2cs zeller zöld(lehetőleg zsenge) 1 tojás só,őrölt fehér bors Elkészítés: Tészta: A lisztet összekeverjük a sütőporral,összemorzsoljuk a puha,de nem olvadt vajjal,és a sóval.Hozzáadjuk a tojást,tejfölt,és sima tésztává gyúrjuk.Hűtőben 45 percig pihentetjük. Töltelék: A juhsajtot lereszeljük(ha juhtúróval dolgozunk,ügyeljünk arra hogy ne legyen leve).összegyúrjuk a puha vajjal és a finomra vágott zellerlevéllel.Sóval,borssal ízesítjük. A tésztát 2-3mm vastagra kinyújtjuk,feléből kb 12cm átmérőjű korongokat szúrunk ki.A korongok közepébe halmozzuk a tölteléket,szélét megkenjük,tojással.Összehajtogatjuk,ujjunkkal összepréseljük,tetejét is megkenjük tojással,és kivajazott tepsibe rakjuk.Forró sütőben pirosra sütjük.kb 20 perc A receptet beküldte: csiga4dada Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |